Talentanalyse

ODC

Individuele ODC

Op diverse kruispunten in loopbaan en leven kan de ODC-meting het verschil maken.

Ben je écht geschikt voor die positie? Is die volgende stap een goed idee? Waarom loop ik hier vast? Hoe krijg ik inzicht in mijn drijfveren, talenten en competenties? De ODC-meting is hét instrument om snel en effectief tot heldere inzichten en effectieve interventies te komen. De ODC is een gevalideerde en beproefde assessmenttool met uitzonderlijke resultaten.

De ODC-meting:

  • biedt een heldere scheiding tussen natuurlijke kracht en aangeleerd -en daarmee kwetsbaar- gedrag;
  • biedt inzicht in natuurlijke competenties, ontwikkelbare com
    petenties en moeilijk ontwikkelbare competenties;
  • helpt succesvolle teams samen te stellen op basis van wérkelijke kwaliteiten;
  • geeft zicht op onbewuste drijfveren;
  • voorspelt functioneel én disfunctioneel gedrag onder (grote) stress.

Wie zich bewust is van zijn drijfveren, zijn sterke kanten én zijn schaduwkanten, heeft de sleutel in handen tot succesvol werken en leven. Natuurlijk potentieel is immers gemakkelijk en duurzaam ontwikkelbaar door middel van training of coaching.

 

Bijzonder aan de ODC meting is dat er onderscheid wordt gemaakt tussen natuurlijk talent en kwetsbare kracht. Sommige competenties zijn niet van nature ontwikkeld en vertegenwoordigen het ervaringsgedrag. Dit zijn competenties, die u zichzelf heeft aangeleerd. Het kost u veel energie, met name onder hoge druk, om deze competenties te leveren en het bijbehorende gedrag te laten zien. U moet hier als het ware voor ‘stretchen’. Wanneer de druk op het werk te groot wordt, kan een stretchgebied een valkuil worden.

Voorbeeld van ODC toepassingen:

ODC wordt met name toegepast in de volgende situaties:

COMPETENCE MANAGEMENT (matching & assessment)
ODC meet welke competenties wel en niet ontwikkelbaar zijn, wat natuurlijke drijfveren zijn en in welk gebied iemand aangepast gedrag vertoont en onder druk minder kan gaan presteren. Bij selectie, aanname of benoeming van bijvoorbeeld een nieuw lid van een managementteam of een nieuwe positie voor veelbelovende medewerker kan met behulp van ODC daarmee de best passende fit gevonden worden.

COACHING
Coaching van individuen en teams kan gerichter plaatsvinden door gebruik te maken van het ODC. De meting geeft inzicht in de onbewuste blokkades die een persoonlijke of teamontwikkeling in de weg staan en op welke gebieden ontwikkelpotentieel aanwezig is. Daarna kan op basis van de meting effectieve coaching plaatsvinden met blijvend resultaat tot gevolg.

CHANGE
ODC kan de essentie van de gevraagde ‘change’ benoemen en vertalen in de benodigde competenties. Door met behulp van ODC de juiste leiders en deelnemers daarvoor te selecteren zal de beoogde organisatieverandering sneller en duurzamer op gang gebracht worden.

De individuele ODC meting bestaat uit:

  • afname on-line meting
  • rapportage
  • terugkoppelingsgesprek 1,5 uur

Han Oei is een ODC gecertificeerd professional, ervaren in het afnemen van ODC metingen al dan niet in combinatie met analytische coaching. Voor meer informatie lees de ODC factsheet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>